Hotel Saint Rose ♥

Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.
Hotel Saint Rose ♥

Hotel Saint Rose mieści się w pewnym małym miasteczku w Wielkiej Brytanii.

3 posters

Czarnogóra się kłania

Czarnogóra
    Czarnogóra
    Milczący Gość

Female Liczba postów : 4

Czarnogóra się kłania Empty Czarnogóra się kłania

Pisanie by Czarnogóra Pią Lip 06, 2012 11:27 am

Imię i nazwisko: Ana Slovitz

Charakter:Osoba pozytywnie myśląca. Jest miła i kochająca. Uwielbia pomagać w pracach domowych. Ana jest delikatna, cierpliwa, czuła. Nie jest gadatliwa, a już na pewno nie jest leniwa! Przecież ona potrafi na okrągło sprzątać, gotować, itp! Jest mądra, bystra, inteligentna, co świadczą jej szkolne oceny, gdzie większość to 4 i 5. Tyle że jej małą wadą jest nieśmiałość. Ale jak pozna jakąś ciekawą osobę to potrafi jej wygadać wszystkie swoje sekrety. Jest sympatyczna, uczciwa, uprzejma. Jednym słowem Ana jest pełną życia optymistką.

Wygląd: Ana jest bardzo ładną nastolatką, kobietą. Mierzy zaledwie 1metr i 60centymetrów. Jest bardzo szczupła jak na swój wiek, 38,5kg. Porcelanowa cera świetnie pasuje do popielato brązowych włosów i dużych oczu, których tęczówki mają kolor głębokiego błękitu. Grzywka dziewczyny lekko opada na lewą stronę czoła, zasłaniając przy tym lewą brew. Usta, które rzadko co się otwierają mają kolor bladego różu. Ana jest posiadaczką dużych piersi. Najbardziej podobają się Anie jej zgrabne łydki i to że nie jest zbyt szeroka w biodrach. Jeśli chodzi o ubiór, to Ana ubiera na siebie czarną, bądź granatową sukienkę na krótkim rękawku, długość sukni- do kolan, na to biały fartuszek z licznymi falbankami. Sukienka z tyłu związana białą, dużą kokardą. Na włosach biała opaska, również posiadająca falbanki. Czarne, zakolanówki i pantofle tego samego koloru. A jeśli Ana chce wyjść na miasto to ubiera wówczas białą bądź czerwoną sukienkę na ramiączkach ( a jeśli, jest zimno to jeszcze na to biały, lub różowy sweterek w stokrotki), a na stópki zakłada czarne buty na obcasach, albo sandałki ( a jeśli jest zimno, to buty na obcasach takie za kostkę).

Rodzina: Rodzeństwo: Chorwacja, Serbia, Bośnia i Hercegowina oraz Słowenia ( Ale tak na prawdę nigdy w życiu ich nie widziała, więc bardzo chce ich poznać). Rodziców nie pamięta. ( od urodzenia mieszkała na jakimś odludziu w Czarnogórze z wredną ciotką, wujkiem- zboczeńcem i ich synem Vincentym, więc rodziców zna tylko z zdjęć)

Gość Hotelu Saint Rose/ Inny mieszkaniec miasta Można powiedzieć że wprowadziła się na stałe, by być bliżej rodziny. Ana aktualnie prosi ( czyt. błaga) siostrę-dyrektorkę hotelu o stanowisko pokojówki.
    Hutt River
    Hutt River
    Super-Plotkarz

Male Liczba postów : 76

Czarnogóra się kłania Empty Re: Czarnogóra się kłania

Pisanie by Hutt River Pią Lip 06, 2012 11:37 am

Nie jestem adminem, więc akceptu nie dam, ale jak na mój gust, przydałoby się troszeczkę panience Anie rozpisać charakter. Płytką jest postać, o której wyglądzie można napisać więcej, niż o charakterze.
    Poza tym, z twojej postaci aż wali Zuzanno-Marianizm, Czarnogóra jest takim chodzącym cudownym ideałem. Bo, jak dla mnie - postać posiadająca TYLKO jedną wadę, jest aż za bardzo nierealna, nawet jeśli jest tylko fikcyjna.
    Ale serio, granie takimi Mary-Sue jest nudne i przesłodzone, i tylko odstrasza ludzi od danej postaci (wiem, bo kiedyś sama taką prowadziłam).
    Ten post nie ma na celu cię odstraszyć, czy broń borze sosnowy, zniechęcić, ale zwrócić uwagę, że musisz swojej Anie poświęcić nieco więcej uwagi. Zwłaszcza, że z Czarnogóry można zrobić naprawdę ciekawą postać.
    Portugalia
    Portugalia
    Super-Plotkarz

Male Liczba postów : 80

Pisanie by Portugalia Pią Lip 06, 2012 12:52 pm

Słuszna uwaga. Mnie również nie podoba się to, że twoja postać ma taki przesłodzony charakter i wygląd. Nie podoba mi się również to, że twoja postać nie ma nic związanego z historią. No bo, czy na przykład w Czarnogórze ludzie ubierają się jak pokojówki? Rozumiem, że chciałabyś zająć posadę pokojówki, ale powinnaś raczej opisać swój codzienny ubiór. Nie ma osób IDEALNYCH, dlatego do czasu poprawek bez akceptacji. A i jeszcze... w regulaminie wyraźnie jest napisane, że bez otrzymania akcepta nie można pisać na fabule, dlatego usuwam post. Jeżeli ewentualnie później po akceptacji chciałabyś go odzyskać, skieruj się do mnie.
    Hutt River
    Hutt River
    Super-Plotkarz

Male Liczba postów : 76

Pisanie by Hutt River Pią Lip 06, 2012 1:30 pm

Pogrzebałam trochę i udało mi się znaleźć dwie króciutkie charakterystyki postaci Czarnogóry. Jedna jest po angielsku, ale co tam. Mam nadzieję, że choć odrobinkę pomogą.
    malumnecessarium.wordpress.com napisał:Była żona Serbii, nieco wycofana i reagująca na wszystko histerycznie; nie może się na nic zdecydować od razu. Dość silna, potrafi narzucić swoją wolę nawet eks-małżonkowi, co jest nie lada wyczynem. Gdy zbierze się w sobie, potrafi dokonywać cudów. Poza stanami histerii, dowcipna, wesoła, życzliwa, choć czasami wredna, bezlitośnie wytyka wszystkie błędy i niedociągnięcia, przedstawiając prostsze rozwiązania. Leniwa. Świetnie gra w szachy.

yugotalia.net16.net napisał:
    The laziest of all nation-tans in the world. God forbid someone make him work. Not only will he be insulted but his request will also be utterly ignored.

He declared war to Japan in order to help Russia during his wars. But only when he heard Japan’s on the other side of the globe. Nowadays he doesn’t even know who the hell he is.

His laziness ought not to be mistakened with easygoing-ness. Surprisingly, he is very determined when it comes to helping his comrades, namely Serbia, who he was very close to until after their divorce. Also very traditional(And not in a good kind of way..), and has no manners whatsoever. It’s almost like he still sees the world in a tribal way.

He wanted to marry Serbia really badly through times, but when it was finally the two of them, they got tired of each other soon enough. Also gets along pretty well with Russia, who’s been visiting his beach very often lately.

His hobbies consist of sleeping, snoring and spurting out nasty comments.

Poza tym, wcześniej nie przeczepiłam się do wyglądu, teraz to nadrobię. Widziałaś kiedyś człowieka z Bałkanów? Oni tam raczej porcelanową cerą nie grzeszą, jasnymi włosami i niebieskimi oczami też nie. No, chyba, że ktoś nosi kontakty i się farbował. W ogóle, im dalej na południe, tym trudniej spotkać naturalnie jasnowłosych ludzi. Jednak, to jest częsty błąd, że tworząc postać, niektórzy starają się ją wykreować tak, jak sami chcieliby wyglądać. To samo ma się charakteru, jeśli jakiś typ im odpowiada, będą się go trzymać za wszelką cenę. Jednak należy pamiętać, że to ma być POSTAĆ, nie TY.
    Portugalia
    Portugalia
    Super-Plotkarz

Male Liczba postów : 80

Pisanie by Portugalia Pią Lip 06, 2012 9:01 pm

I znów muszę się zgodzić z Hutt'em. Wiesz wyręczasz mnie i za to dziękuję. Moje lenistwo czasem przeraża nawet samą mnie. o.O Trzymaj tak dalej, a staniesz się moderatorem, a kto wie... może nawet adminem... ;3 Co do cb Czarnogóro, zaleć się do poprawek moich i Hutt'a. - później pogadamy o akceptacji i pisaniu w fabule.

Sponsored content

Pisanie by Sponsored content

Similar topics

-

Obecny czas to Czw Lis 21, 2024 9:33 am